Hva er Openlab Summer Student Program?

Jeg har blitt kontaktet på noen sosiale medier plattformer og bedt om å gi råd om hvordan å komme inn i Openlab Summer Student programmet. Vurder denne bloggen post del 1 av mitt svar på alle spørsmålene og forespørslene jeg har mottatt.

Men før jeg skriver noe annet, må jeg be om unnskyldning for alle de som reiste meg til å spørre om hjelp. Jeg burde ha reagert tidligere. Forsinkelsen i mitt svar kommer rent fra et sted for selvtillit som ble sådd i meg på grunn av noen feil jeg har gjort det siste året. Gledelig, jeg er forbi det stadiet, og selv om jeg skjønner at det er sent, vil jeg fortsatt gjøre det jeg kan for å hjelpe deg (og dermed dette innlegget).

Jeg har bestemt meg for å svare på spørsmålene jeg har blitt spurt om i tre deler:

 1. Hva er Openlab Summer studentprogrammet?
 2. Hva er noen tips / forslag for å bli akseptert i programmet?
 3. Hva var min erfaring som en Openlab-student ved CERN?

Klart, dette innlegget tar opp det første spørsmålet, og jeg har allerede ranted for altfor lenge til å ikke dykke rett inn i det nå.

Hvert år arrangerer CERN sommerstudentprogrammer for studenter fra nasjoner som er "medlem" og "ikke-medlem" -stater. Hva er medlemsstatene du spør? Siden jeg ikke er ekspert på internasjonale relasjoner til CERN, har jeg kun begrenset kunnskap om det. Medlemsstatene er de nasjonene som jobber tett med CERN på flere prosjekter, og (viktigst) gir midler for å sikre at de fungerer jevnt. Selvfølgelig er det mer enn det, men alt du trenger å bekymre deg for på dette stadiet er om landet ditt er en CERN-stat. Du kan enkelt sjekke det her.

Hvem kan søke om programmet?

Avhengig av hvilken kategori landet ditt tilhører, tilhører du en eller flere av følgende programmer.

 • Openlab Summer Student Program (for både, medlemsstater og ikke-medlemsstater)
 • Sommerstudieprogram for medlemsland
 • Sommerstudentprogram for ikke-medlemsstat

Ovennevnte programmer er organisert majorly for fysikk, databehandling eller ingeniørstudenter som er påmeldt et bachelorstudium eller et utdannet program ved et universitet eller er nyutdannede. (Hvis du derimot har en administrativ bakgrunn, kan du sjekke ut CERN Administrative Programmet). Hvis du studerer matematikk på universitetsnivå, må du vurdere å kontakte CERNs stabspersonale for å sjekke om du er kvalifisert fordi, selv om det ikke er uttrykkelig nevnt, basert på min erfaring, kan jeg fortelle mange matematikere jobber der. Ta deg tid til å utforske arbeidsmuligheter på CERN selv om du ikke er fysikk, databehandling eller ingeniørstudent.

Hva gjør en sommerstudent ved CERN?

Hvis du er akseptert hos CERN som sommer student, tro meg, vil du forberede deg på å tilbringe sommeren i ren himmel. Og det er ikke engang en overdrivelse! Som sommerstudent har du mulighet til å være involvert i massevis av aktiviteter, som alle vil føle at du bor i et enhjørningsland. Det er så kjempebra! Siden jeg var en Openlab Summer student og jeg har mest kunnskap og erfaring med det, vil jeg herfra beskrive ting som mai bare vil være spesifikt for Openlab-programmet. De fleste av disse vil imidlertid gjelde for alle programmene som er hostet på CERN.

 • Arbeid på et prosjekt – Dette er uten tvil den viktigste oppgaven som hver sommerstudent er betrodd. Hver student får et eget prosjekt å jobbe med og får en eller flere veiledere til å veilede dem i løpet av prosjektet. På slutten av sommarstuderingen skal hver student sende inn en prosjektrapport og gi en liten presentasjon av detaljene i prosjektet han / hun jobbet med. Hvis dette høres litt skummelt ut, la meg få presentere noen grunner til hvorfor du ikke bør bekymre deg i det hele tatt:
  • Prosjektet vil bli veldig interessant og uansett hvor skummelt beskrivelsen av det ser ut når du først leser om det, vil det snart begynne å gi perfekt mening.
  • Dine veiledere vil ha ryggen din. De er slike marshmallows! De vil ikke skjule deg (duh!) Og vil alltid være tilgjengelig for å få hjelp. Du kan sikkert komme i kontakt med dem selv i helgene via e-post.
  • Du vil ha ditt eget kontor og skrivebord og nøkler og en hel haug med annet tilbehør! Ring meg gal, men det fikk meg veldig spent! Jeg har aldri hatt et kontor før.
  • Prosjektet vil ikke være gigantisk, og du vil ikke forventes å fullføre det i sin helhet. CERN forstår at komplekse prosjekter tar mer enn 2 måneder å fullføre. I mitt tilfelle, for eksempel, ble jeg bare forventet å bygge en fungerende prototype og ikke et produksjonsnivå dashbord med 101 funksjoner og terabyte med data!
  • Detaljer om hva forventningene og spesifikasjonene er svært fleksible og vil utvikle seg. Så alt du trenger er å diskutere saken med din veileder (e).
  • I noen tilfeller kan prosjektfristen utvide (maksimum opptil 2 uker). Dette er imidlertid veldig sjelden.
 • [194590001]

   IMG_20160826_194858_HDR "width =" 4608 "height =" 3456 "/> 

<p class= Mitt arbeidsområde ved CERN (pre decoration, ofcourse)

 • Delta i forelesninger – Dette er ikke våre standard universitetsforelesninger. Forskere og eksperter kommer over for å snakke om og diskutere store vitenskapelige og teknologiske gjennombrudd, wow-moments, industristandarder, nye konsepter og ideer som de jobber med på CERN eller annet hvor.
 • Gå på besøk og utflukter – Ahh! Dette er en stor del av CERN sommer studentprogrammer. Mens vi ble tatt til besøk til de prestisjetunge universitetene (EPFL, Lausanne og ETH, Zürich), næringer (som Open System og Google Zürich) og museer. Vi ble også tatt til en kort bytur i Zürich, og selvfølgelig besøkte vi noen viktige steder på CERN (som ATLAS, LHCb, ALICE, CERN kontrollsentralen osv.). Vær forberedt på å føle seg liten i forhold til CERNs prakt. Uansett, i tillegg til det ovennevnte, organiserer studentene også flere uoffisielle turer til steder som Annecy, Paris, Roma, etc.
 • Party! – Jeg forstår det ikke! Hvordan kan hverdag som sommerstudent ved CERN bli en feiring? Men på en eller annen måte er det virkelig. Du blir invitert til middager, griller, innbydende fester, farvelfester, iskrem og kaffepartier, i tillegg til alle de partiene som studentene kan være vert for i sine egne rom på hoteller (vi pleide å ha en ukentlig fest på torsdager, Jeg tror). Selvfølgelig kan du alltid gå på datoen netter med vennene dine.
 • Nettverk og byggeforbindelser – Studenter ved CERN oppfordres til å møte, samhandle med og lære av alle andre på CERN. Spesielle fester og arrangementer holdes for å tillate folk å bli kjent med hverandre og dele øyeblikk, kunnskap og ideer. Det er utrolig hvor mye folk er villige til å hjelpe deg der ute. Det er et veldig positivt miljø.

Er det en forskjell mellom et vanlig sommerstudentprogram og Openlab sommerstudentprogrammet?

Så vidt jeg vet, ja det er det. Jeg kjenner ikke spesifikkene (som stipend, perks, osv.), Men det er noen ting jeg lærte. For det første er openlabs sommerstudentprogram et joint venture mellom en industri (som Intel, Openstack, etc) og CERN, og derfor tror jeg det blir litt mer penger (CERN-midler + industrifond). Også de turene som studentene i de ulike programmene blir tatt til, kan variere. Antall studenter som er tatt opp til de vanlige sommerstudentene (mer enn 250), er høyere enn de som er innvilget i Openlab-motparten (nær 40). Våre forelesnings- og programplaner, samt våre midlertidige bosted, var også forskjellige.

Når det er sagt, jobber studentene i alle de tre programmene med viktige prosjekter og får god mulighet til å samhandle med hverandre. Stol på meg, du vil gjerne være en del av noen av disse programmene.

Hva med stipend og ekstra fordeler?

Stipendiet vil være mer enn nok til å dekke dine utgifter. Faktisk vil du føle deg som en kongelige på noen dager (vel, i det minste gjorde jeg).

Dine reiseutgifter og sykeforsikring vil også bli dekket. På noen dager kan du også få gratis mat (jeg er billig). O, og du får gratis transport til og fra CERN. De fleste openlab-studenter leide en sykkel (gratis), og det var så mange dager da sjåføren bare måtte plukke meg opp og jeg ville spre seg som en baby elefant over Mercedes-seterne (Swag!). Jeg savner de dagene!

 unnamed "width =" 785 "height =" 589 "/> 

<p class= Zürich. Også første gang jeg tok et godt bilde. Også, fyi, turen ble finansiert av CERN. Bortskjemt oss).

Forhåpentligvis dekket jeg mye på programmet. Men siden jeg er en scatter-hjerne, kan jeg lett ha savnet noe. Hvis det er tilfelle, vær så snill å spørre meg eller kommentere nedenfor. Du kan (og må) besøke følgende lenker for å få vite mer om programmene:

 • CERN sommerstudentprogram (medlemsstat)
 • CERN sommerstudentprogram (ikke-medlemsstat)
 • Openlab Summer Studentprogram

Jeg jobber med å følge to innlegg som, når kombinert med dette innlegget, vil være mye mer nyttig.

 • Tips og råd angående sommerstudiet
 • Min erfaring som Openlab sommerstudent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *